При обручении молодые должны переломить лавровую ветку надвое. Пока каждый из них сохраняет свою половину, их любовь ничем не омрачится.

Нравится

Молитвы при болезнях рук и ног

Молитва святому праведному Симеону Верхотурскому

   "О, святый и праведный Симеоне, чистою душею твоею в небесных обителях в лице святых водворяяйся, на земли же телом твоим нетленно почиваяй! Подайной ти благодати от Господа молитися о нас, милостиво призри на нас многогрешных, аще и недостойне, обаче с верою и упованием ко святым и цельбоносным мощем твоим приткающих, и испроси нам от Бога прощение согрешений наших, в няже впадаем множицею во вся дни жития нашего и якоже прежде овым убо от очныя зельныя болезни ни мало зрети могущим исцеление очес, овым же близ смерти бывшим от лютых недугов врачевание, и иным иная многая преславная благодеяния даровал еси: сице избави и нас от недугов душевных, и телесных и от всякия скорби и печали, и вся благая к настоящему житию нашему и к вечному спасению благопотребная нам от Господа испроси, да тако твоим предстательством и молитвами стяжавше вся нам полезная, аще и недостойнии, благодарив восхваляюще тя, прославим Бога, дивнаго во святых Своих, Отца :и Сына и Святаго Духа, и ныне и присно и во веки веков. Аминь."

Молитва преподобному Серафиму, Саровскому чудотворцу

   "О великий угодниче Божий, преподобие и Богоносне отче наш Серафиме! Призри от горния славы на нас, смиренных и немощных, обременённых грехми многими, твоея помощи и утешения просящих: приникни к нам благосердием твоим и помози нам заповеди Господни непорочно сохраняти, веру Православную крепко содержати, покаяние во гресех наших усердно Богу приносити, во благочестии христианстем благодатно преуспевати и достойны быти твоего о нас молитвенного к Богу предстательствва: ей, святче Божий, услыши нас, молящихся тебе с верою и любовию, и не презри нас, требующих твоего заступления: ныне и в час кончины нашея помози нам и заступи нас молитвами твоими от злобных наветов диавольских, да не обладает нами тех сила, но да сподобися помощию твоею наследовати блаженство обители рай-ския. На тя бо упование наше ныне возлагаем, отче благосердный: буди нам воистину ко спасению путевождь и приведи нас к невечернему свету жизни вечныя Богоприятным представительством твоим у Престола Пресвятая Троицы, да славим и поем со всеми святыми дотопокланяемое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков."
 

Молитва мученикам, святым благоверным князьям Борису и Глебу, во Святом Крещении Роману и Давиду

   "О, двоице священная, братия прекрасная, доблии стратостерпцы Борисе и Глебе, от юности Христу верою, чистотою и любовию послуживвввшии, и кровьми своими, яко багряницею, украсившийся, и ныне со Христом царствующий! Не забудите и нас, сущих на земли, но яко теплии заступницы, вашим сильным ходатайством перед Христом Богом сохраните юных во святей вере и чистоте невражденными от всякаго прилога неверия и нечистоты, оградите всех нас от всякия скорби, озлоблений и напрасныя смерти, укротите всякую вражду и злобу, действом диавола воздвигаемую от ближних и чуждых. Молим вас, христолюбивые страстотерпцы, споспешествуйте и православным христианам к победе на враги, испросите у великодаровитаго Владыки всем нам оставление прегрешений наших, единомыслие и здравие, избавление он нашествия иноплемеунных, междоусобныя брани, язвы и глада. Снабдевайте своим заступлением град сей и всех чтущих святую память вашу, во веки веков. Аминь. "